EN KOSTNADSEFFEKTIV VÄRMEKÄLLA


En luftvärmepump är det självklara valet, både för dig som är privatkund likväl för dig som är företagskund och önskar behaglig både värme och kyla men samtidigt vill sänka dina energikostnader. 

Beroende på planlösning med mera kan din luftvärmepump bidra till att sänka dina kostnader med upp till hela 60%, detta ger en kort återbetalningstid på bara några år.

Öppna ytor bidrar till att luften transporterar värme bättre.

Luft/luft är den värmepump som säljs mest i Sverige med en teknik där utedelens kompressor tar tillvara på luftens energi och värme kan utvinnas.

Innerdelens filterteknik bidrar till ett renare och friskare inomhusklimat, vilket underlättar för allergiker samt att det motverkar virusspridning. Detta gör att luftvärmepumpen är användbar året runt eftersom den renar luften i bostaden under pollensäsong och vidare inpå höst/vinter när smittor tenderar att spridas desto mer, samtidigt som den kan avge både värme och kyla. 

Vi rekommenderar framförallt denna typ av pump som ett komplement  till ett nuvarande värmesystem. 

För att få reda på mer om installation av luftvärmepump, gå in under fliken: Installation av Luftvärmepump. 

Daikin luftvärmepump hos Treza Solutions
Daikin luftvärmepump golvmodell

RÅD VID KÖP AV LUFTVÄRMEPUMP


Fundera över om du är i behov av värme, kyla eller båda delarna.

Underdimensionera aldrig om du är osäker på vilken storlek du bör välja då pumpen får jobba hårdare, vilket i sin tur sliter på den. Kontakta oss för rådgivning.

Kontrollera i förväg mått på pump så att den får plats på eventuell uttänkt plats. Måtten står i produktbladet. Tänk på att det måste finnas plats ovanför pumpen så den kan ta in luft.

Billigt är sällan bäst. Ha i åtanke att kvalité varar längst om du ämnar använda pumpen kontinuerligt i flera år.

Fundera om du som kund är intresserad av extrafunktioner som inbyggd wifi eller att kunna styra pumpen när du är på annan plats.

Ingen vill bli störd av sin luftvärmepump och därmed tittar man ofta efter lägsta möjliga ljudnivå. Däremot behövs vetskap om att detta även innebär en oerhört låg fläktnivå, vilket gör att värmen inte sprids lika bra inomhus samt att det kan påverka besparingen. Märket Daikin är kända för sina tysta kvalitetspumpar. Vi rekommenderar er att ta en titt på dem här.

Till dig som bor i bostadsrätt är det viktigt att ha ett godkännande från bostadsrätts föreningen innan installation kan påbörjas.