Daikin Origo ll XRH 25 Luftvärmepump Golvmodell

Kort information om luftvärmepumpen:
 • Täcker mellan 10m² – 120m²
 • Energiklass A + +
 • Värmekapacitet 5,7 kW
 • Wifistyrning
 • Drifttestad till – 30° och håller nominell effekt ner till – 20°
 • Luftvärmepumpen har en garantitid på 5 år
 • Garantin kan förlängas upp till 16 år med försäkringsbolaget Artic

 


Läs mer i produktbladet

Beskrivning

Daikin Origo ll XRH – Som ett element fast med fler funktioner! 
Kraftfull Golvmodell

Origo ll XRH ingår i Daikins Optimised Heating 4- serie med luftvärmepumpar som är framtagna för vårt varierande nordiska klimat. Pumpen ger mycket värme även när det är riktigt kallt och passar därmed även i de kallaste delar av Sverige. Ett exempel på detta är att luftvärmepumpen behåller sin nominella effekt ända ner till -17°C.  Det är få fabrikat som bibehåller sin nominella effekt i så låga utomhustemperaturer som Daikin! Även vid kalla temperaturer som -25°C kan aggregatet jobba mer än 10 timmar mellan avfrostningarna. Dessutom är Origo ll XRH praktiskt taget ljudlös med en ljudnivå på 20 dBA vilket motsvarar ungefär en viskning.

En riktig Heat Boost

Luftvärmepumpen har en funktion i driftläge som heter Heat+, denna höjer temperaturen på enhetens utblåsluft men sänker också luftflödet, vilket gör att luft/luftvärmepumpen blir nästintill ljudlös. En effekt som kan liknas vid strålningsvärme och pågår i 30 minuter och därefter återgår till tidigare inställning. Med Heat Boozt ökar kompressorfrekvensen när enheten startas för att måltemperaturen i sin tur ska uppnås snabbare. Med Heat Boozt kan det gå upp till 14 % snabbare än med den gamla modellen tack vare att enheten producerar en högre effekt under en begränsad period.

Många användbara funktioner
 • Inbyggd Wifistyrning

  – I luftvärmepumpen finns inbyggd wifi som gör att du med hjälp av Daikin Online Controller- appen kan styra exempelvis pumpens luftrening, temperatur och driftläge oavsett vart du är.

  Luftvärmepump Solo R Appstyrning tillbehör     Behöver du hjälp med att installera Wifi? Kolla på denna filmen!
 • Tidlös design

  – Daikin Origo ll XRH har en tidlös design som passar in i alla miljöer och påminner om ett lättplacerat element.

 • Golvvärme

  – Luftvärmepumpens utblås på både nedre- och övre del gör att du får ett jämnare klimat med varma golv på köpet. Perfekt för dig som avskyr att gå på kalla golv.

 • Flash Streamer

  – Daikins Flash Streamer- teknologi styr bort dammpartiklar, allergener och oönskade lukter vilket gör att de håller sig borta och du kan njuta av inomhusluften .

Om märket Daikin

Daikin är ett kvalitetsmärke av högsta rang och kommer ursprungligen från Japan, men har numera även produkttillverkning i Europa. Fokus ligger på att skapa det ultimata inomhusklimatet för så stort antal människor som möjligt. Daikin strävar ständigt efter att få fram nya hållbara och gröna lösningar, anpassade efter nordiskt klimat. Företagets strävan efter nyskapande produkter gör dem till en av de ledande aktörerna inom luftvärmepump branschen och har varit det sedan starten under 1920- talet.

Med en luftvärmepump från Daikin har du möjlighet att få upp till 16 års trygghetsförsäkring via försäkringsbolaget Arctic. Ytterligare en faktor som bevisar Daikins kvalitet är alla de pumpar som mottog bra betyg via Folksams test år 2020. Klicka på länken för att läsa mer.

Klicka på Bra Val 2020 för att läsa mer om Folksams test.
För vanliga frågor om Daikins pumpar besök deras frågehörna Här.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Daikin Origo ll XRH 25 Luftvärmepump Golvmodell”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *