Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

DECEMBERS TIPS & TRICKS

Den här månaden har vår egen kyltekniker William, som monterar runt om i Skåne, delat med sig av sina 3 bästa tips på hur din luftvärmepump ska klara sig bäst under vintern:

1. Håll luftvärmepumpens filter rent

Under den kalla och mörka vintern är det allt fler som stannar inomhus. Det är också fler som blir sjuka. Dessutom börjar vi dekorera våra hem med julgran, tomtar och annat roligt. Dessa faktorer gör så att allt mer dammpartiklar och bakterier samlas i våra hem. För att sedan samlas i luftvärmepumpens filter. För att undvika mögelbildning och illaluktande doft som kan komma med tiden, är det viktigt att rengöra filtret. Det kan annars leda till att din värmepump funkar sämre och måste bytas ut mycket tidigare än vad som är normalt. Se därför till att rengöra filtret på din luftvärmepump! Vi säljer en rengöringsspray som är speciellt framtagen för att ta bort bakterier och smuts i luftvärmepumpens filter. Klicka dig vidare till sprayen här och ta del av produktens magiska krafter.

2. Se till att luftvärmepumpens utedel är fri från snö och is

När vintern kommer är de flesta områden runt om i Sverige täckta av snö och is. Då är det ännu viktigare än någonsin att se till att luftvärmepumpens utedel är fri från snö och is. Det kan dock vara bra att veta att en luftvärmepump klarar av att avfrosta en liten mängd snö och is själv. Gäller det en större mängd snö, då är det viktigt att ta bort det. För det kan annars leda till att luftintaget täpps igen och då sjunker värmeförmågan eller till och med slutar ge värme. Ser därför till att hålla utedelen snö och is fri, för att undvika eventuella skador på värmepumpens utedel.

3. Gör så innerdelen av luftvärmepumpen har fri utblås

För att du ska uppnå maximal effekt av din luftvärmepump i vinter, är det viktigt att se till att luftvärmepumpen har fria ytor runt omkring sig. Om luftvärmepumpens innerdel är blockerad förminskas effekten. Vilket leder till att värmen eller kylan som värmepumpen producerar inte når ut till alla delar av huset.  Så nu inför julen, undvik att sätta julgranen eller något annat framför luftvärmepumpens innerdel, så uppnår du maximal effekt av din luftvärmepump.  

Bonustips! Har du inte servat din luftvärmepump på länge? Då är det dags att boka en service!

För att uppnå maximal effekt av din luftvärmepump är det viktigt att den är ren och att alla delar fungerar som de ska. Men det kan vara svårt för någon som inte har kunskapen kring luftvärmepumpar att veta om ens luftvärmepump håller måttet. Med vår service som utförs av våra egna anställda kyltekniker, kommer luftvärmepumpen inte bara bli rengjord, utan även kontrollerad så både innerdelen och utedelen av värmepumpen funkar utmärkt. Kylteknikern kollar så att maskinens delar fungerar, om det finns tillräckligt med gas i värmepumpen och andra saker som kan vara svåra för en vanlig person att fixa. Vi på Treza Solutions rekommenderar att man ska boka en service en gång per år eller en gång vartannat år. Så om det har gått längre än det, så är det nog dags att boka en service. Klicka här för att boka eller få mer information gällande våra service av luftvärmepumpar.

Har du ytterligare frågor eller vill komma i kontakt med oss? Klicka här för att kontakta våra rådgivare!

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp