Treza Logo
Utmärkelse 2024
Utmärkelse 2024

Hur fungerar en varmvattenberedare med inbyggd värmepump?

Är du medveten om att du kan spara tusenlappar på din elräkning varje år genom att välja en modern värmepumpsberedare med inbyggd luftvärmepump istället för en traditionell varmvattenberedare? 

En varmvattenberedare med inbyggd värmepump, är mycket effektivare och värmer vattnet billigare. Det den gör är att absorbera den befintliga värmeenergin i miljön, såsom utomhusluft. Sedan omvandlar värmepumpsberedare luften till värme genom kompression och rörelse av värme. Dess värmen som pumpen avger är mycket större än den värme som används för att driva processen. Detta gör att vattnet hemma värms upp på ett mer skonsamt sätt och resulterar till att du kan spara upp till sjuttio procent på varmvatten kostnaderna. Därmed är varmvattenberedare med inbyggd värmepump perfekt för dig som vill spara in på varmvatten kostnaderna, skonsam för miljön och som har ont om plats i sin bostad. 

Varmvattenberedare

Fördelar med en varmvattenberedare med inbyggd värmepump

En varmvattenberedare med inbyggd luftvärmepump är mycket energieffektiv. Den extraherar värme från den omgivande luften och överför den för att värma upp vattnet, vilket förbrukar mycket mindre el jämfört med traditionella elektriska varmvattenberedare. Detta kan leda till betydande besparingar av energi räkningarna.

På grund av sin energieffektiva natur kan varmvattenberedare med värmepumpar bidra till att minska dina månatliga energikostnader på lång sikt. Även om den initiala kostnaden kan vara högre än konventionella varmvattenberedare, kan besparingarna över tid kompensera för den initiala investeringen.

Genom att minska energiförbrukningen bidrar varmvattenberedare med värmepump till en grönare miljö. De minskar koldioxidutsläppen och har ett mindre ekologiskt fotavtryck, vilket är positivt för en hållbar utveckling.

Dessa varmvattenberedare är konstruerade för att vara mycket hållbara och långlivade. De har vanligtvis en längre livslängd än konventionella varmvattenberedare, vilket innebär färre byten och mindre avfall.

Varmvattenberedare med inbyggd värmepump är ofta kompakta och konstruerade för att kunna installeras på mindre ytor. Detta kan vara en fördel för dem med begränsat utrymme, till exempel lägenheter eller mindre hus.

Kostnad för kranvatten

Generellt räknar man med att ungefär en femtedel av hushållets energiförbrukning går till kranvatten. Kostnaden för kranvatten ligger vanligtvis på mellan 5 000 och 10 000 SEK per år för ett hushåll på fyra personer. Hur kranvatten används i hushållen har dock stor inverkan. Varma och långa duschar ses ha en stor påverkan på elräkningen. 

Energimyndigheten räknar med en årsförbrukning på mellan 3 500 och 6 500 kWh för att värma tappvatten i ett hushåll med fyra personer. Men med varmvattenberedare med inbyggd luftvärmepump, kan du på ett effektivare sätt spara upp till sjuttio procent på varmvatten kostnaderna. 

Direkt el

Idag har många ett kombinerat system – en panna eller en värmepump, som värmer både huset och tappvattnet. Men för att få en direkt slagkraft, välj en varmvattenberedare med inbyggd luftvärmepump. En stor fördel med det är att den är designad enbart för att värma tappvatten och du behöver inte betala extra för att få en mer avancerad värmepump än vad du egentligen behöver. Detta gör att du på mindre yta av ditt hem värmer upp vattnet på ett billigare och mer hållbart sätt. 

Vi på Treza Solutions säljer Clivet Swan 2.0, som är en varmvattenberedare med inbyggd värmepump som använder avancerade komponenter och teknik för att uppnå hög energieffektivitet. Och på det sättet minska driftskostnaderna.

Du hittar mer information om varför våra varmvattenberedare med inbyggd värmepump, Clivet Swan 2.0, är det bästa valet genom att klicka här. 

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp