Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

SERVICE AV LUFTVÄRMEPUMPEN

Service av luftvärmepumpen är ett måste för att pumpen ska fungera maximalt. Regelbunden service är det bästa sättet att undvika högre värmekostnader eller att behöva investera i en ny värmepump.

Det ökar inte bara livslängden men vissa varumärken kräver också regelbunden service för att garantin ska upprätthållas. 

Varför behöver man serva luftvärmepumpen?

 

 • Effekten på en luftvärmepump minskar över tid, speciellt om man inte har varit noggrann med att rengöra pumpen regelbundet. Då kan smuts och damm leta sig in i värmepumpens olika delar.

 

 • Servar du den kan du få en bättre inomhusluft. Det kan komma en unken doft från luftvärmepumpen som kan bero på att du växlat mellan kyl- och värmeläge. När pumpen körs på kyla uppstår kondensvatten i innedelens värmeväxlare. Är denna täppt av damm samlar det åt sig fukten istället för att vattnet rinner ut. Vid byte till värme kan då kombinationen mellan fukt och damm leda till unken doft och i värsta fall mögel, något som man inte vill ska spridas runt i bostaden.

 

 • Har du haft luftvärmepumpen i flera år och märker att energibehovet ökat och det kan vara dags för en rengöringsservice. Vi vill alla spara energi på precis samma nivå som när luftvärmepumpen var ny och få ut samma mängd värme.

 

 • Låter din luftvärmepump annorlunda än förut? Då kan det vara skäl att låta en kyltekniker serva pumpen. Luftvärmepumpar avger alltid lite ljud men om den börjar låta mer än normalt är det dags att boka en service. 

 

 • När man investerat i en luftvärmepump vill man gärna att den ska hålla så länge som möjligt. Genom att ge din luftvärmepump service ger du den de förutsättningar den behöver för att arbeta optimalt och på det sättet ökar värmepumpens livslängd. Under kalla vintrar jobbar pumpen hårt, något som också sliter på dem.
Luftvärmepump Service

Hur ofta ska man serva värmepumpen?

Vad ingår i en service av luftvärmepumpen?

Vi rekommenderar att man låter en kyltekniker göra en service av värmepumpen vartannat till vart tredje år. Detta är även någonting som många varumärken kräver för att garantin ska kunna upprätthållas. Kom ihåg att du själv behöver hålla kolla på vad som gäller för garantin för just din värmepump. I de fall där luftvärmepumpen utsätts för smuts och damm, till exempel i ett kök, där fett kan komma in i filtret, kan värmepumpen behöva servas oftare. Normalt rekommenderas att man själv rengör filtret en gång i månaden. Normalt rekommenderas att man själv rengör filtret en gång i månaden. Att använda Clinex A/C är ett enkelt och effektivt sätt att rengöra filtret, hämma bakterietillväxten och ta bort otrevliga lukter.

Treza Solutions erbjuder Serviceavtal till ett förmånligare pris. Det är bekvämt, inga bekymmer med att minnas när du senast servade värmepumpen. Du behöver bara invänta ett samtal från oss för att boka in en tid och våra certifierade kyltekniker kommer och gör en grundlig service av luftvärmepumpen! Klicka HÄR för att boka ett Serviceavtal. 

När våra kyltekniker kommer för att serva din luftvärmepump så rengörs pumpen på djupet. Det som ingår i en rengöringsservice är en grundlig rengöring av luftvärmepumpens innedel, kontroll av gas nivån och funktionen i värme- och kylläge kontrolleras och mäts. Kablar och rör besiktas och utedelen kontrolleras och rengörs. Det är en grundlig service som inte bara ökar värmepumpens livsläng men också ser till att pumpen ger maximal effekt. 

Vill du veta mer om vilka fördelar det finns om du bokar en service av oss? Klicka här för att ta del av informationen. 

Våra Luftvärmepump Service Paket

Serviceavtal

Du bokar ett serviceavtal med oss - vi sköter resten.
2 295kr
 • Vi hör av oss till dig när det är dags för rengöringsservice
 • Besiktning av inne- och utomhusdel, rör samt kablar
 • Mätning av lufttemperatur och luftflödet
 • Rengöring av innedel
 • Kontroll och rengöring av utomhusdel
 • Finputsning och återmontering
 • Slutontroll med mätning av spänning, ström, lufttemperatur och luftflöden
 • Eventuella kostnader kan tillkomma vid behov av reperation och påfyllnad av gas
Populär

Rengöringsservice

2 495kr
 • Besiktning av inne- och utomhusdel, rör samt kablar
 • Mätning av lufttemperatur och luftflödet
 • Rengöring av innedel
 • Kontroll och rengöring av utomhusdel
 • Finputsning och återmontering
 • Slutontroll med mätning av spänning, ström, lufttemperatur och luftflöden
 • Eventuella kostnader kan tillkomma vid behov av reperation och påfyllnad av gas

Har du frågor?

Varmt välkomna att ringa oss på 042- 300 94 40, maila till info@treza.se eller chatta med oss här på sidan.

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp