Ditt hem kan bli mycket mer

ENERGISNÅLT!

Luftvärmepump Installation

VI KOPPLAR IN, DU KOPPLAR AV

BESTÄLL INSTALLATION TILL DIN LUFTVÄRMEPUMP

VÄLJ VÅRT INSTALLATIONSPAKET

ATT TÄNKA PÅ INFÖR INSTALLATION

Certifikat

Det är väsentligt att företaget som ska installera din luftvärmepump är certifierade i enlighet med gällande förordningar. Treza Solutions installatörer har alla det certifikat som behövs för installation av luftvärmepumpar.

Placering

En annan sak att tänka på är placeringen av inomhusdelen för att få bästa effekt. Placeringen påverkar hur mycket energi du kan spara. Beroende på placering och husets planlösning så kan en luftvärmepump minska uppvärmningsbehovet med hela 55%!

En luftvärmepump bör installeras så centralt som möjligt i bostaden för att värmen ska kunna spridas till så många rum som möjligt. Det är att föredra om den är placerad i ett stort rum som i exempelvis ett vardagsrum. En luftvärmepump behöver även ha bra med utrymme framifrån eftersom fläktarna i värmepumpen trycker den varma eller kalla luften framåt.

Det bästa är att planera i förväg vilka rum som man vill ska få mest värme. I snitt brukar man säga att temperaturen sjunker en till två grader för varje dörröppning som passeras. Därför bör man också ställa in temperaturen på värmepumpen några grader högre än önskad rumstemperatur.

Luftvärmepump-Installation-Sovrum-med-tjej.png

NÅGRA FÖRDELAR MED LUFT/LUFTVÄRMEPUMP

ENERGISNÅLT

En luft/luftvärmepump kan spara dig hela 40 - 60% i energibesparing. Ännu högre i södra Sverige. Gäller både nya och gamla hus.

SMIDIGT

Med ett knapptryck kan du styra om pumpen ska avge värme eller kyla. Den är dessutom otroligt lätt att sköta om.

DRIFTSÄKERT

Sluta oroa dig om pelletsen tagit slut eller om du har huggit upp tillräckligt mycket ved inför vintern. Luftvärmepumpen sköter jobbet!

SERVICE

Vi står till din tjänst! När du behöver en service eller rengöring så ring oss. Vi är alltid nära till hands redo att hjälpa till.