Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

Luftvärmepump Installation

Ditt hem kan bli mycket mer ENERGISNÅLT!

BESTÄLL INSTALLATION TILL DIN LUFTVÄRMEPUMP.

VI KOPPLAR IN - SÅ DU KAN KOPPLA AV!

Se våra Installationspaket här

VÄLJ VÅRT INSTALLATIONSPAKET

ATT TÄNKA PÅ INFÖR INSTALLATION AV VÄRMEPUMP

Certifikat

Det är mycket viktigt att företaget som ska installera din luftvärmepump är certifierat i enlighet med gällande förordningar. Alla av Treza Solutions installatörer är certifierade och uppfyller de krav som behövs för att kunna utföra installationer av luftvärmepumpar. För att veta mer om fördelarna med att ha certifierad kyltekniker som sköter installationen, kan ni klicka er vidare här.

Placering av luftvärmepumpen

En annan sak att tänka på är placeringen av värmepumpens inomhusdel för att få bästa effekten. Placeringen påverkar hur mycket energi du kan spara. Beroende på placering och husets planlösning så kan en luftvärmepump minska uppvärmningsbehovet med upp till hela 60%! 

Luftvärmepumpen behöver utrymme runt sig

En luftvärmepump behöver även ha bra med utrymme framför sig, eftersom fläktarna i värmepumpen trycker den varma eller kalla luften framåt. Därför undvik att placera den nära möbler eller gardiner som kan blockera luftflödet. Värmepumpen bör också placeras bort från direkta värmekällor eller exponering för solljus för att undvika onödig belastning på systemet. Men oroa dig inte, våra luftvärmepumpsexperter kan hjälpa dig att hitta den optimala platsen för din luftvärmepump. 

Installera luftvärmepumpen så centralt som möjligt

En luftvärmepump bör installeras så centralt som möjligt i bostaden för att värmen ska kunna spridas till så många rum som möjligt. Det är att föredra om den är placerad i ett stort rum som i exempelvis ett vardagsrum. Tänk  även på att placera luftvärmepumpens innerdel så nära utedelen som möjligt. I vår standard installation ingår det 5 meters rördragning, är det längre ifrån än så tillkommer det en extra kostnad för varje extra meter. 

Planera i förväg

Det bästa är att planera i förväg vilka rum som man vill ska få mest värme. I snitt brukar man säga att temperaturen sjunker en till två grader för varje dörröppning som passeras. Därför kan det vara bra att man ställer in temperaturen på värmepumpen några grader högre än önskad rumstemperatur.

Behöver du rådgivning om luftvärmepumpens placering inför installationen eller har andra frågor är du varmt välkommen att kontakta våra luftvärmepumpsexperter! Kontakta oss HÄR så återkopplar vi!

Välkommen till vårt Showroom!

Du är också välkommen in till vårt showroom i Helsingborg, där vi har personal som hjälper dig att hitta den bästa luftvärmepumpen och placeringen för ditt hem. Klicka här för att hitta hit! Välkommen!

Med Treza Solutions får du en helhetslösning!

Väljer du Treza Solutions får du en helhetslösning, från gratis rådgivning och konsultation när du köper luftvärmepumpen till installation av pumpen och service av den. Skulle garantin du har på luftvärmepumpen behöva användas så hjälper vi också till där! 

Luftvärmepump-Installation-Sovrum-med-tjej.png

NÅGRA FÖRDELAR MED LUFT/LUFTVÄRMEPUMP

ENERGISNÅLT

En luft/luftvärmepump kan spara dig hela 40 - 60% i energibesparing. Ännu högre i södra Sverige. Gäller både nya och gamla hus.

SMIDIGT

Med ett knapptryck kan du styra om pumpen ska avge värme eller kyla. Den är dessutom otroligt lätt att sköta om.

DRIFTSÄKERT

Sluta oroa dig om pelletsen tagit slut eller om du har huggit upp tillräckligt mycket ved inför vintern. Luftvärmepumpen sköter jobbet!

SERVICE

Vi står till din tjänst! När du behöver en service eller rengöring så ring oss. Vi är alltid nära till hands redo att hjälpa till.

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp