Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

Fördelar med att köpa en värmepump där installationen ingår i priset

Värmepump installation innedel

Efterfrågan på energieffektiva värme- och kyllösningar fortsätter att öka, och allt fler husägare i Sverige väljer därför värmepumpar. Dessa innovativa enheter erbjuder ett miljövänligt sätt att upprätthålla ett behagligt inomhusklimat samtidigt som energiförbrukningen minskar. När man överväger att köpa en värmepump är det viktigt att välja en som inkluderar professionell installation i priset. I den här artikeln går vi igenom fördelarna med att köpa en värmepump med inkluderad installation, och betonar vikten av professionell installation för optimal prestanda och kostnadseffektivitet.

Vilka är då fördelarna med att köpa en värmepump där installationen ingår i priset?

 

Säker och trygg installation

Värmepumpar har komplexa el- och köldmediesystem som kräver noggrann hantering under installationen. Certifierade kyltekniker är utbildade för att följa branschens säkerhetsstandarder och protokoll, vilket minimerar risken för olyckor och garanterar säkerheten för både husägare och fastigheten. Att försöka installera själv eller anlita oerfarna personer kan leda till kostsamma misstag, potentiella faror och till och med skador på själva värmepumpen. Att investera i en värmepump med inkluderad installation garanterar en trygg och säker installationsprocess. Detta är något som vi på Treza Solutions tar på stort allvar och därmed är extrem noggranna med att våra egna kyltekniker är certifierade och besitter  en stor kunskap. 

Expertis och kunskap

Med en professionell installation säkerställs det att din värmepump är korrekt installerad, vilket maximerar dess effektivitet och livslängd. Utbildade tekniker har den expertis och kunskap som krävs för att hantera komplexiteten i värmepumpsinstallationer. De är väl insatta i de specifika krav och bestämmelser som krävs för en lyckad installation. Genom att överlåta installationen till proffs kan du som husägare känna dig trygg med att din investering är i goda händer.

Vid installation av en luft-/luftvärmepump / luftkonditionering eller en luft-vattenvärmepump krävs det vanligtvis att rör med köldmedium (gas) dras. Dessa ämnen är både skadliga för miljön och farliga för människor. Utan kunskap kan man orsaka stora skador på huset och dessutom skada sig själv allvarligt. Därför måste arbetet enligt svensk lag utföras av en utbildad och certifierad installatör.

 

Inte lagligt att själv installera en värmepump

Eftersom det är olagligt att installera en värmepump själv, gäller ingen garanti i dessa fall. Dessutom är det troligt att försäkringsbolagen inte kommer att ersätta eventuella skador om du har installerat den själv

 

Den 1 januari 2015 trädde den nya F-gasförordningen (EU/517/2014) i kraft och införde många bestämmelser. Ett av de tydligare kraven i förordningen finns i artikel 11.5, där det framgår att “icke-hermetiskt slutet utrustning som innehåller fluorerande växthusgaser endast får säljas till slutanvändare om det kan bevisas att installationen kommer att utföras av ett företag som är certifierat enligt artikel 10”. Om du vill veta mer om F-gasförordningen och hur vi på Treza Solutions hanterar detta, så kan ni klicka er vidare här för att få reda på mer. 

I praktiken innebär detta att en majoritet av alla luft-luftvärmepumpar / luftkonditionerings- och luft-vattenvärmepumpar måste installeras av certifierade företag och kyltekniker.

Korrekt dimensionering och placering av värmepumpen

En av de mest kritiska aspekterna av värmepumpinstallation är att bestämma lämplig storlek och placering för optimal prestanda. Professionella installatörer gör noggranna bedömningar av fastigheten för att säkerställa att värmepumpen är rätt dimensionerad för att möta de specifika värme- och kylbehoven. Dessutom tar de hänsyn till faktorer som isolering, rumsindelning och luftflödesmönster för att bestämma den perfekta platsen för värmepumpen. En välplacerad och korrekt dimensionerad värmepump säkerställer en jämn fördelning av värme eller kall luft i hela utrymmet, vilket resulterar i förbättrad komfort och energieffektivitet. Vi erbjuder därför våra kunder gratis hembesök där våra egna kyltekniker kommer hem till dig för att hitta den optimala placeringen för din luftvärmepump. Samma kyltekniker som kommer för att installationen också! Men oftast räcker det att skicka bilder på ditt hem och en ritning på planlösningen till våra experter, så kan de hjälpa dig att hitta den optimala platsen för placering av värmepumpen. Vill du komma i kontakt med våra experter redan nu och få rådgivning? Klicka här för att komma i kontakt med dem.

Garantiskydd

Många värmepumpstillverkare tillhandahåller garantier som kräver professionell installation för att vara giltiga. Om du som husägare väljer att installera värmepumpen själva eller anlita okvalificerade personer kan du riskera att garantin upphör att gälla. Genom att köpa en värmepump med inkluderad installation kan du som husägare vara säker på att din investering skyddas av tillverkarens garanti. Detta ger trygghet och potentiellt betydande kostnadsbesparingar på lång sikt. Då vi på Treza Solutions erbjuder installation av våra egna anställda kyltekniker, hjälper vi dig med eventuella framtida garantiärenden. Med den goda relation som vi har med våra leverantörer, så hjälper vi dig som kund att hantera garantiärendena på ett smidigare sätt.

Förbättrad prestanda och energieffektivitet

Professionell installation spelar en avgörande roll för att maximera värmepumpens prestanda och energieffektivitet. Felaktig installation kan leda till minskad effektivitet, ökad energiförbrukning och förkortad livslängd för utrustningen. Utbildade installatörer följer bästa handlingssätt för att optimera värmepumpens prestanda och se till att den arbetar med sin fulla potential. Detta resulterar i lägre energi räkningar, minskat koldioxid avtryck och en bekvämare boende- eller arbetsmiljö.

Kostnadseffektivitet

Att köpa en värmepump med inkluderad installation kan initialt verka dyrare, men det är ett kostnadseffektivt val i det långa loppet. Professionell installation eliminerar behovet av framtida reparationer eller modifieringar orsakade av felaktig installation. Dessutom innebär den förbättrade energieffektiviteten hos en korrekt installerad värmepump betydande besparingar på energiräkningar över tid. Genom att investera i en värmepump med inkluderad installation kan husägare njuta av både omedelbar och långsiktig kostnadseffektivitet.När du köper en värmepump är det viktigt att tänka på fördelarna med att köpa en värmepump med inkluderad installation. Professionell installation säkerställer korrekt dimensionering, korrekt placering, förbättrad prestanda och ökad energieffektivitet. Det garanterar också din säkerhet och skyddar tillverkarens garanti. Genom att investera i en värmepump med inkluderad installation kan du som husägare njuta av optimal prestanda, kostnadseffektivitet och ett behagligt inomhusklimat året runt och spara upp till 60% av energikostnaderna!

Vi på Treza Solutions erbjuder en standard installation i priset när du köper en värmepump hos oss och det är våra egna anställda kyltekniker som gör både kundbesök och installationer. Så du som kund får helhetslösning från oss på Treza Solutions.   

Har du frågor eller vill få en offert? Kontakta oss så återkopplar vi! 

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp