Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

LUFTVÄRMEPUMP - EN KOSTNADSEFFEKTIV VÄRMEKÄLLA

 

Prisvärd investering

En luftvärmepump är det självklara valet för dig som är privatkund likväl för dig som är företagskund och önskar både behaglig värme och kyla men samtidigt vill sänka dina energikostnader. Beroende på planlösning med mera kan din luftvärmepump bidra till att sänka dina kostnader med upp till hela 60%, vilket innebär en kort återbetalningstid på bara några år eller snabbare. Det är dessutom en prisvänlig investering i jämförelse med bergvärme, luft/vatten och jordvärme.

Populär och smidig värmepump

Luft/luft är den värmepump som säljs mest i Sverige med en teknik där utedelens kompressor tar tillvara på luftens energi och värme kan utvinnas. Vi rekommenderar denna typ av pump som ett komplement till ett nuvarande värmesystem för att få full effekt. Temperaturen kan regleras med ett knapptryck, ibland även på distans via mobilen, och man kan variera mellan svalkande kyla och behaglig värme. 

Luftrening när den är som bäst

Innerdelens filterteknik bidrar till ett renare och friskare inomhusklimat, vilket underlättar för allergiker samt att det motverkar virusspridning. Detta gör att luftvärmepumpen är användbar året runt eftersom den renar luften i bostaden under pollensäsong och vidare inpå höst/vinter när smittor tenderar att spridas desto mer, samtidigt som den kan avge både värme och kyla.

En Luftvärmepump är verkligen en kostnadseffektiv värmekälla!

Du hittar allla våra produkter i vår webshop!

För att få reda på mer om installation av luftvärmepump, gå in under fliken: Installation av Luftvärmepump. 
Daikin luftvärmepump hos Treza Solutions
Daikin luftvärmepump golvmodell

RÅD VID VAL AV LUFTVÄRMEPUMP

 • Fundera över om du är i behov av värme, kyla eller båda delarna. 
 • Underdimensionera aldrig om du är osäker på vilken storlek du bör välja då pumpen får jobba hårdare, vilket i sin tur sliter på den. Kontakta oss för rådgivning. 
 • Kontrollera i förväg måtten på pumpen så att den får plats på eventuell uttänkt plats. Måtten står i produktbladet. Tänk på att det måste finnas plats ovanför pumpen så den kan ta in luft.
 • Billigt är sällan bäst. Ha i åtanke att kvalité varar längst om du ämnar använda pumpen kontinuerligt i flera år.
 • Fundera om du är intresserad av extrafunktioner som inbyggd WIFI eller att kunna styra pumpen när du är på annan plats.
 • Ingen vill bli störd av sin luftvärmepump och därmed tittar man ofta efter lägsta möjliga ljudnivå. Däremot behövs vetskap om att detta även innebär en oerhört låg fläktnivå, vilket gör att värmen inte sprids lika bra inomhus samt att det kan påverka besparingen. Märket Daikin är kända för sina tysta kvalitetspumpar. Vi rekommenderar er att ta en titt på dem här.
 • Till dig som bor i bostadsrätt är det viktigt att ha ett godkännande från bostadsrättsföreningen innan installation kan påbörjas.

HA I ÅTANKE

 

 • Luft/luftvärmepumpar är ett komplement till en annan värmekälla.

 • Vid låga temperaturer kan pumpen upplevas mindre effektiv.

 • Luftflödet i rummet/byggnaden kan hindras av saker som blockerar, exempelvis stängda dörrar.

 • Det bildas kondensvatten som rinner från utedel. Det kan bli upp till 20 liter vatten på ett dygn!

 • Ljudvolymen kan variera mellan varumärke och modell.

 • Luft/luftvärmepumpar kräver el.

Läs mer om vad du behöver tänka på före installationen av värmepumpen. 

Mitsubishi Hero

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp