Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

Värdefulla tips att tänka på när du köper en luftvärmepump

En luftvärmepump är en utmärkt investering för att spara energi och minska din uppvärmningskostnad. Med så många olika alternativ på marknaden är det dock viktigt att göra ett välgrundat köpbeslut. Här delar vi med oss av värdefulla tips att tänka på när du köper en värmepump för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet. 

Tips att tänka på när du köper luftvärmepump

Tips på hur du investera klokt

Förstå ditt uppvärmningsbehov

Innan du köper en luftvärmepump, är det viktigt att förstå dina egna uppvärmningsbehov. Bestäm vilket område du vill värma upp, om det är ett rum eller hela huset. Detta hjälper dig att välja rätt storlek och typ av luftvärmepump.

Energiklass – SCOP Värde

Kontrollera energiklassningen på värmepumpen. En hög energiklassning innebär lägre driftskostnader och mer energieffektivitet. Detta kan bidra till att spara pengar på lång sikt, så se till att välja en värmepump med en bra energiklassning.

Vilka funktioner vill du att pumpen ska ha?

Är det några speciella funktioner som du behöver? Som kaminlogik, flera innedelar, styrning via app? De flesta moderna värmepumpar är utrustade med rengöring, AC funktion och timer men har du andra specifika behov är det viktigt att tänka på det när du väljer luftvärmepump. 

Ljudnivån

För många är det viktigt att ha en tystgående värmepump, särskilt om den installeras i sovrummet eller i närheten av ett arbetsutrymme. Se till att din valda modell har en låg ljudnivå för att förhindra störningar eller obehag. Moderna värmepumpar är verkligen tysta. De flesta luftvärmepumparna är näst intill ljudlösa där ljudet av dem har samma decibelnivå som en viskning. Om din luftvärmepump gör mycket ljud ifrån sig, kan det vara dags att byta ut den. 

Experter på Installation -Certifierade Installatörer 

Vi har endast egna lokala certifierade installatörer så du kan vara lugn och trygg att värmepumpen blir korrekt installerad och med optimal prestanda. Vid köp av luftvärmepumpar hos oss ingår det alltid en standardinstallation i priset. Installationen sköter våra egna lokala certifierade kyltekniker som också har med sig värmepumpen när de kommer för att installera dem. Snabbt, smidigt och tryggt!

Garanti och underhåll

Kolla alltid garantivillkoren innan du köper en värmepump. De flesta tillverkare ger en lång garantitid, men hur lång den är varierar. Men kom också ihåg att ett regelbundet underhåll av värmepumpen är viktigt för att förhindra eventuella driftproblem, maximera livslängden på pumpen, för att få optimal värme och kyl effekt och för att garantin ska gälla. Men du som har köpt och installerat en luftvärmepump av oss, kommer kunna kontakta oss och få hjälp med reklamations ärande. Även erbjuder vi rengörningsservice av din luftvärmepump. Vill du boka en en rengöringsservice kan du göra det här. När våra kyltekniker gör en service av luftvärmepumpen så rengörs pumpens innedel på djupet. De kontrollerar även hur bra din luftvärmepump fungerar och om det är något annat som behöver fixas, såsom fylla på med gas.

Genom att använda dessa värdefulla tips att tänka på när du köper en luftvärmepump kommer du att vara väl förberedd!  En värmepump kan verkligen göra underverk för att effektivisera ditt uppvärmningssystem och minska din energiförbrukning!  

Har du frågor kan du alltid chatta med oss eller kontakta oss så återkopplar någon av våra värmepumpsexperter!

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp