Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

Service av luftvärmepumpen

Service av luftvärmepumpen… Hur viktigt är det? I takt med att efterfrågan på energieffektiva värme- och kylsystem fortsätter att öka har luftvärmepumpar blivit allt populärare tack vare sin förmåga att tillhandahålla både värme- och kyllösningar. För att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd för dessa system är det dock viktigt att de regelbundet servas av en kyltekniker! 

Service av luftvärmepump

Serva luftvärmepumpen bör man göra med ett intervall på cirka 2-3 år. Detta för att behålla maximal effektivitet och prestanda. Det beräknas att luftflödet i luftvärmepumpens inomhusdel minskar med ca.10 % varje år. Det är därför viktigt med en grundlig rengöring och service av luftvärmepumpar, för att värmepumpen ska få maximal livslängd.

Vilka är då fördelarna med att få servicen av luftvärmepumpen gjord av certifierade kyltekniker?

De har expertis och kunskap

Våra egna anställda certifierade kyltekniker har omfattande kunskap och expertis inom hantering av komplexa värme- och kylsystem, inklusive luftvärmepumpar. De är utbildade för att förstå hur dessa system fungerar och har en grundlig förståelse för deras komponenter, funktioner och potentiella problem. Med sin specialkunskap kan de identifiera och lösa problem som kan gå obemärkta förbi för ett otränat öga, och därmed säkerställa att din luftvärmepump fungerar optimalt.

Treza Solution expertis

Förebyggande underhåll

Service, kunskap & expertis

Regelbunden service av kyltekniker är avgörande för förebyggande av eventuella skador på luftvärmepumpen. Våra kyltekniker utför noggranna inspektioner, rengör och smörjer komponenter samt identifierar eventuella problem innan de eskalerar till större problem. Genom att ta itu med dessa problem tidigt kan en kyltekniker hjälpa till att förhindra kostsamma haverier, förlänga luftvärmepumpens livslängd och säkerställa oavbruten komfort för ditt hem eller företag.

Energieffektivitet

Luftvärmepumpar är konstruerade för att vara energieffektiva, men med tiden kan dammansamling, slitage och andra faktorer påverka deras effektivitet. Certifierade kyltekniker har den expertis som krävs för att optimera luftvärmepumpens prestanda, vilket resulterar i förbättrad energieffektivitet. Genom att se till att ditt system arbetar med högsta möjliga effektivitet kan du minska energiförbrukningen, sänka elräkningarna och bidra till en grönare miljö.

Service energieffektivitet

Säkerhet och efterlevnad

Service säkerhet och efterlevnad

Luftvärmepumpssystem innehåller elektriska komponenter, köldmedier och andra potentiellt farliga element. Att försöka utföra service på egen hand utan ordentlig kunskap och utbildning kan innebära säkerhetsrisker och till och med leda till allvarliga skador. Kyltekniker är utrustade med de verktyg och kunskap som krävs för att hantera dessa system på ett säkert sätt. Dessutom är de väl insatta i de senaste branschstandarderna och föreskrifterna, vilket säkerställer att din luftvärmepump uppfyller alla säkerhetsriktlinjer.

Garanti Skydd

Många tillverkare av luftvärmepumpar kräver regelbunden professionell service för att garantin ska gälla. Genom att låta en kyltekniker utföra det nödvändiga underhållet kan du se till att ditt system omfattas av garantin. I händelse av problem ger garantin skydd och ekonomisk trygghet.

Att bibehålla optimal prestanda och lång livslängd för din luftvärmepump är avgörande. Med sin expertis, kunskap och förmåga att utföra förebyggande underhåll kan en kyltekniker säkerställa en effektiv drift av din värmepump, förbättra energieffektiviteten och minimera risken för haverier. Genom att investera i professionell service skyddar du inte bara din investering utan förbättrar också komforten, säkerheten och effektiviteten i ditt hem eller företag för en lång framtid.

Treza Solutions Garantin

Få tryggare service

Känn dig trygg med Treza Solutions

På Treza Solutions har vi våra egna certifierade kyltekniker som har omfattande kunskap och erfarenhet av installera och service av värmepumpar. Därför kan du vara säker på att våra installatörer har de kvalifikationer som krävs för att ge dig utmärkt service. Om du har fått din värmepump installerad av oss finns det dessutom möjlighet att få den servad av samma kyltekniker. 

Vad ingår i en service av luftvärmepumpar?

När våra certifierade kyltekniker kommer för att serva din luftvärmepump utförs en djuprengöring av pumpen. En rengöringsservice inkluderar: 

  • En noggrann rengöring av luftvärmepumpens innerdel 
  • Kontroll av gasnivån 
  • Funktionen i både värmeläge och kylläge testas och mäts. 
  • Kablar och rör granskas 
  • Utedelen kontrolleras och rengörs. 


Detta är en omfattande service som inte bara förlänger livslängden för värmepumpen, utan också säkerställer att pumpen ger maximal effekt.Bokar du ett serviceavtal med oss så hör vi av oss till dig när det är dags för service! Du kan läsa mer om vad som ingår i service av luftvärmepumpen här.  

Service av luftvärmepumpar är ett måste för att pumpen ska fungera optimalt! Som med allting annat lönar det  sig att investera i en professionell rengöringsservice och på det sättet förlänga dess livslängd. 

Har du frågor om vår service av luftvärmepumpar är du varmt välkommen att kontakta oss!

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp