Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

FÖRNYBAR ENERGI

Genom att omvandla energikällor från naturen som luft, vatten och sol kan vi producera både el och värme. För att ge ett exempel på hur förnybar energiförsörjning har ökat kan man kolla på solenergi. Endast under 2021 ökade nämligen antalet installerade solcellsanläggningar med hela 46 %. 

Det blir alltså vanligare bland oss svenskar att välja bort uppvärmning genom fossila bränslen nu när marknaden för förnybar energi blivit både bredare och mer prisvänlig. Går vi tillbaka till år 2017 så hade, enligt Energimyndigheten, 1,2 miljoner småhus i landet installerad värmepump. Tänk då hur det kommer se ut om några år, särskilt med hänsyn till nuvarande konflikter om fossila bränslen.

DETTA HÄNDER PÅ MARKNADEN

Även om Sverige inte är direkt inblandade och påverkade har krig och elände lett till att den ryska gasen från och med idag den 1/4 endast får köpas i den ryska valutan rubel. Som många av oss redan vet är detta ingenting som har accepterats av G7 – länderna, vilket gjort att man får hitta andra lösningar (Källa). 

En åtgärd för att ta itu med fossila bränslen är initiativet Green Transition Initiative, ett samarbete mellan USA och Sverige, som påbörjats idag. Detta är ett initiativtagande av klimat- och miljöminister Annika Strandhäll och Andrew Light, Assistant Secretary for International Affairs, United States Department of Energy. Enligt Energimyndigheten är syftet att främja svensk export genom att bli en nyckelspelare i USA:s omställning till grön energi. Såhär säger Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén:

”Sverige är ett av de mest avancerade och innovativa länderna inom grön teknik, energieffektivitet och fossilfri industri, och vi har mycket att bidra till den globala energiomställningen. Med samarbetet i Green Transition Initiative stöttar vi innovativa svenska produkter och lösningar med energirelevans på hemmaplan.”

Att vi har samarbeten som dessa och naturligtvis regeringens egna tydliga mål om att landet inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser år 2045 (Källa) gör att efterfrågan på förnybar energi måste öka. Så frågan vi ställer oss är hur mycket takten kommer öka med tanke på situationen kring den ryska gasen. Värmepumpar är en del av denna omställning och det gör det extra intressant och framförallt väsentligt för oss inom branschen att följa kommande år.

Daikin hos Treza Solutions


TREZA HAR VALT FÖRNYBAR ENERGI

Vi på Treza har valt att erbjuda luft/luft värmepumpar och installerar på flera områden runtom i Sverige. I dagsläget har vi även mankraft när det handlar om luft/vatten men det är få som har den kunskapen. Trots att luftvärmepumpar är ett komplement till en befintlig energikälla så är det en otroligt prisvärd investering där man utvinner utomhusluften genom en smidig installation och undviker att gräva eller borra i marken för att utvinna energi. Möjligheten att spara upp till 60 procent av sina värmekostnader anses ofta som en uppskattad avkastning på kort tid.


VI HJÄLPER DIG VÄLJA RÄTT 

Majoriteten av Treza Solutions luftvärmepumpar är anpassade för nordiskt klimat vilket gör att de även är energieffektiva. Det finns möjlighet till att kontrollera energiförbrukning då pumparna kan gå ner i effekt vid tillfällen då värmebehovet inte är lika stort. En luftvärmepump är intelligent och kan styras både via surfplatta och telefon.

Luft/luft – värmepumpar har alltså flera fördelar utöver förnybar energi. De erbjuder en viss lyx och komfort eftersom de har förmågan att både värma och kyla bostaden. Det bästa är att man kan kombinera dessa faktorer samtidigt som din uppvärmningskostnad kan halveras.

Om man vill vara med på tåget innan råvarupriserna stiger allt för mycket och samtidigt satsa på en miljövänlig energikälla är det dags att agera nu. Prisökningar på pumpar väntas komma inom snar framtid. Treza Solutions säljare guidar dig till den bästa lösningen utifrån dina behov.

Mitsubishi Hero

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp