Treza Logo
Utmärkelser 2024
Utmärkelse 2024

LÄR KÄNNA KYLTEKNIKER KURT

Då var det dags att presentera vår uppfinnelserika Smålandsmontör Kurt. Det är med ett leende på läpparna som han genomför sin arbetsdag och han tycker om att få se mycket av Sverige. Trots att det bara var 5 år sedan som han flyttade hit från Tyskland talar han nästan bättre svenska än oss på kontoret.

Hur länge har du arbetat som kyltekniker? 
  • I snart 2 år
Vad är det viktigaste när man gör en installation av en luft/luftvärmepump?
  • Framförallt att kunden känner sig trygg men också att pumpen fungerar hållbart och säkert över en längre tid. Kund ska vara nöjd med både utseende och funktioner. 
Hur gör du för att få kunden att känna sig trygg?
  • Det är viktigt att kunden får tid att framföra sina önskemål och funderingar kring placering mm. Jag hjälper till med förslag. 
Hur gör du för att vända en dålig dag?
  • Man kan ta en lugnare rast och det underlättar om kunden bjuder på kaffe. Jag måste tillägga att jag aldrig blir otrevlig mot kunder, förutom en gång. Jag hade varnat en hundägare flera gånger att hålla undan sin hund då den hade betett sig hotfullt, men tyvärr lyssnade inte ägaren och jag blev biten.
Dina kollegor är imponerade av dina språkkunskaper eftersom du bara bott här i 5 år. Skulle du säga att du är snabblärd som person?
  • Om jag jämför med min mor som också bor i Sverige så skulle jag säga det. Det underlättar att man pratar med kunder varje dag som bor i olika områden och har olika dialekter. Även min bror och några vänner talar svenska.
Om du inte var kyltekniker, vad hade du då arbetat med?
  • Jag hade arbetat som antingen elektriker eller fordonstekniker. 
Treza Solutions kyltekniker

SNABBA FRÅGOR MED KURT

Sverige eller Tyskland? 

Sverige (snabbt svar) Mycket bättre här; inkomsten högre och trevligare folk. 

Schnitzel eller köttbit? 

Köttbit

Hund eller katt? 

Då jag ofta är på resande fot inom jobbet så har jag katter, annars hade hund varit att föredra.

Hemmakväll eller fest? 

Hemmakväll

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp