Länets företagare 2023

LÄR KÄNNA RICKARD

Under kommande månader ska ni få lära känna våra kollegor på Treza Solutions. Först ut är Rickard, en kaffeälskande Kyltekniker som tycker om problemlösning samt ser arbete som daglig träning för kroppen! Isabel träffade honom en tidig morgon i november.

Varför och hur blev du kyltekniker? 
  • Jag tycker om att jobba med kroppen samt lösa problem. Min utbildning var i Helsingborg via Personal Skills. Den tog cirka 6-7 månader men då hade jag också förkunskaper inom el. 

Du har ett jobb som innebär att du är både inne och ute, vilket trivs du bäst med? 
  • Det beror på vädret. Helst utomhus om det inte är regn och rusk. Kan tänka mig att jobba i snö, aningen halt, men kan vara charmigt i sig.
Vad tycker du är roligast med ditt jobb?
  • Jag tycker om utmaningar, när man får tänka till lite så att arbetsdagen inte blir för monoton. Variation är jätteviktigt. 
Vad är mest utmanande? 
  • Hitta lösningar i vissa fall som kan vara komplicerade. Sedan kan väggarna vara extremt hårda, exempelvis hårdbetong. Det är inte alltid lätt att veta bara vid första anblicken om väggen är tjock eller inte, ibland får man testa och känna efter.
  • Det är även svårt om kunden har höga förväntningar och installationen av olika anledningar inte kan bli som kunden vill. Det kan även vara brist på kommunikation, att man inte förklarar saker och ting tillräcklig tydligt, även från kontoret. Vissa kunder behöver höra allting övertydligt.
  • Det finns även de kunder som inte tänker på att pumpen måste ha marginal, utan bara att den ska vara fin på plats.
Vad är det viktigaste med ditt jobb?
  • Det viktigaste är att kunden bli nöjd och att installationen blir bra. Att göra  installationen avancerad är kanske inte i slutändan den bästa lösningen för luftflödet mm.  Ibland gäller ordspråket – ju enklare desto bättre. 
Kyltekniker på Treza Solutions

SNABBA FRÅGOR MED RICKARD

Film eller serie? 

Film. Helst action och science fiction. 

Tacos eller Pizza? 

Tacos. Det känns nyttigare…

Kaffe eller te?

Kaffe utan tvekan! (Nu tar Rickard fram sin kaffemugg och utbrister ”Oh jag har ju kaffe här, det får inte glömmas bort!”)

Trä- eller tegelvägg? 

Trä, men helst inte timmer. Det är tufft.

Träna eller promenera? 

Promenera. Det blir ju mycket träning i jobbet!

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp