Treza Logo
Utmärkelse 2024
Utmärkelse 2024

Tillbehör till luftvärmepumpen som skyddar din pump!

Skydda din värmepump hemsida

Tillbehör till luftvärmepumpen är kanske inte det första man tänker på i samband med sitt köp av värmepump. Men det är viktigt för dig som husägare med värmepump att förbereda dig för de utmaningar som kan förekomma. För att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd för värmepumpen är det viktigt att tänka på hur du kan skydda pumpen bäst. I följande artikel går vi igenom olika scenarier där det kan vara fördelaktigt att skydda sin pump, samt vilket typ av tillbehör som behövs. De olika tillbehören som nämns kan ni hitta genom att klicka på länkarna i texten, eller under fliken tillbehör till luftvärmepumpar

Optimera din värmepumps prestanda med markstativ - undvik problem på markplan

Maximera din värmepumpens prestanda året runt med ett markstativ! Genom att placera värmepumpens utedel högt över marken skyddar du den effektivt mot snö, löv och regnvatten, vilket förhindrar prestandaproblem. Dessutom minskar markstativet vibrationer i väggarna och skyddar husfasaden.

Vi på Treza Solutions erbjuder två olika sorters markstativ, en markstativ på 800 mm som är optimal för områden med mycket snöfall och som kommer säkerställa din värmepumpens optimala drift mycket längre. 

Dessutom erbjuder vi på Treza Solutions  markstativ med lägre höjd, vilka är optimala för områden med mindre snöfall, men där man ändå vill placera utedelen högre för att undvika snö, löv och annan smuts. På så sätt bibehålls luftvärmepumpens prestanda på topp och undvika skada husets fasad. 

Skydda mot snö och isbildning

Luftvärmepumpar möter unika utmaningar året runt, särskilt under vintern med dess snö och is. Ansamlingar av snö och is på värmepumpens utedel kan hindra luftflödet och minska dess effektivitet. För att säkerställa att din värmepump fungerar optimalt, även vid kraftigt snöfall, är ett värmepumpsskydd ovärderligt. Montageblock är den ideala lösningen för att förhindra isbildning och skydda värmepumpen mot isbildning. Med ett montageblock kan du placera värmepumpens utedel säkert och njuta av pålitlig prestanda året om, oavsett väderförhållanden.

Upplev lägre vibrationer året om

Vibrationsdämpare är en fördelaktig lösning för din värmepumps utomhusenhet året runt. Genom att absorbera och minimera vibrationer skyddar vibrationsdämparna värmepumpen från skador och säkerställer dess optimala prestanda. Genom att använda vibrationsdämpare kan du minska risken för störningar och förlänga värmepumpens livslängd, vilket ger dig sinnesro året runt. Dessutom minskar vibrationsdämparna värmepumpens vibrationer påverkan på ditt hus, vilket minskar risken för skador på fasaden.

Led bort kondensvattnet från Värmepumpen

Dräneringstråg är den optimala lösningen för att maximera din värmepumps kapacitet året om. Genom att hålla värmepumpens utedel fri från vattenansamlingar och isbildning möjliggör dräneringstråget en bättre luftcirkulation runt enheten. Detta kan förbättra värmepumpens prestanda och effektivitet genom att säkerställa optimala driftsförhållanden. Dessutom bidrar dräneringstråget till att undvika stora kondens vattenpölar, vilket är en vanlig företeelse och kan leda till isbildning under kallare perioder. Att ha stora mängder vatten nära en fastighet kan orsaka skador på både huset och värmepumpen. Genom att leda bort vattnet från värmepumpen och huset minskar risken för skador och faror, såsom halk- och fallolyckor om utomhusenheten är placerad nära gågator. Med ett dräneringstråg får du en effektiv lösning på detta problem, vilket säkerställer att din värmepump kan leverera optimalt året om.

Vi på Treza Solutions erbjuder två olika sorters dräneringstråg, en med 6 meter rör som för bort kondensvattnet och en med kortare rör på 2 meter. Vilken draneringstråg som passar din bostad beror på faktorer som vart utedelen är placerad. Du kan enkelt hitta dräneringstråg på 2 meter här och  dräneringstråg på 6 meter här. Annars kontakta våra experter för att få rådgivnging vilken dräneringstråg som passar bäst. 

Väderskydd för din värmepump:

Ett värmepumpstak är ett oumbärligt skydd för värmepumpens utedel året runt. Genom att hindra löv, grenar, fågelspillning och annan smuts från att ansamlas på enheten minskar värmepumpstaket behovet av regelbunden rengöring och underhåll. Dessutom minskar risken för skador orsakade av större föremål, såsom tunga snömassor eller isblock, vilket ökar säkerheten för värmepumpen. Investerar du i ett värmepumpstak skyddar du inte bara enheten mot väder och vind, inklusive regn, snö, hagel och kraftiga vindar, utan minskar även risken för fuktrelaterade skador och korrosion. Detta förlänger värmepumpens livslängd och förbättrar dess prestanda över tid, vilket i sin tur kan leda till sänkta energiräkningar och en varmare och bekvämare miljö.

Värmepumpsskydd- ett estetiskt och praktiskt lösning

Ett värmepumpsskydd ger flera fördelar för din värmepumps utomhusenhet. För det första skyddar det mot större föremål som barnens fotbollar eller djur, vilket minskar risken för skador och störningar. Dessutom ger den en estetisk fördel genom att dölja hela utomhusenheten. För vissa är det viktigt att placera utomhusenheten på en diskret plats eller att göra den mindre synlig för att passa in i omgivningen. Med värmepumpsskyddet kan du enkelt och stilfullt dölja utomhusenheten för att uppnå önskad estetik. Dessutom fungerar värmepumpsskyddet som ett skydd mot väder och vind. Genom att skydda utomhusenheten från regn, snö, hagel och starka vindar minskar risken för fuktrelaterade skador och korrosion. Detta säkerställer att din värmepump håller längre och fungerar optimalt under alla väderförhållanden. Med ett värmepumpsskydd får du både praktiska och estetiska fördelar som bidrar till att förbättra din värmepumps prestanda och utseende.

Förläng värmepumpens livslängd

En välskyddad värmepump har sannolikt en längre livslängd. Användning av lämpliga tillbehör förhindrar onödigt slitage, vilket minskar risken för systemhaverier och kostsamma reparationer. Genom att skydda värmepumpen från snö, regn och andra väderelement kan du förlänga dess livslängd och tillförlitlighet under alla år! Tillbehör till luftvärmepumpar spelar en avgörande roll för att skydda pumpens utedel och säkerställa optimal prestanda, energieffektivitet och lång livslängd!

 

Du hittar alla våra tillbehör till luftvärmepumpar här!

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp